Observator Astronomic și Planetariu


Expoziţia UNIVERSUL la USV

     Album foto


     În perioada 06.03-06.04.2017, Delegaţia generală Valonia-Bruxelles la Bucureşti, Observatorul Astronomic şi Planetariul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava organizează, în colaborare cu Biblioteca USV, expoziţia cu titlul DESCOPERIREA UNIVERSULUI. Importantul eveniment ştiinţific se înscrie în seria activităţilor dedicate Zilei Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava.
Vernisajul expoziţiei a avut loc luni, 6 martie 2017, începând cu orele 14:00, în spaţiul expoziţional de pe rotonda Observatorului Astronomic şi Planetariului USV.
     Expoziţia, redactată în limba română, este compusa din 29 de roll-up-uri despre Univers şi este strucurată pe două planuri, ajutându-vă să descoperiți cele două faţete ale Universului. Fațeta A prezintă viziunea modernă a Universului, teoria Big Bang-ului fierbinte și modelul concordanței. Succesul acestor modele este explicat din punct de vedere observațional, experimental și teoretic. Fațeta B conduce spre o serie de întrebări care decurg din aceste modele: întrebări despre natura elementelor din Univers, cum ar fi materia și energia întunecată; întrebări care se află la limita fizicii sau a altor discipline despre natura exactă a Big Bang-ului, natura timpului, legătura dintre fizică și matematică și întrebări filosofice care sunt legate de studiul cosmologiei.
     Expoziția, pusă la dispoziţie de către Delegația Valonia-Bruxelles la București, este realizată de Departamentul de matematică de la Universitatea din Namur (UNamur), în colaborare cu Atout Sciences, Cercul Astronomic Mosan, Scienceinfuse, Arhivele Georges Lemaître, Facultatea de Științe a universității Catolice din Louvain (UCL), Centrul de cosmologie, fizica particulelor și fenomenologie(CP3) și UCL Cultură.
     În perioada 6 martie – 6 aprilie 2017, la Observatorul Astronomic şi Planetariul Universităţii, se vor desfăşura ateliere de lucru, la care sunt invitaţi elevi, studenţi şi publicul sucevean. Temele atelierelor sunt următoarele: cosmologie, astrofizică, astronomie populară, radioastronomie, astronomie pe înţelesul celor mici.
     Programul de vizitare este zilnic, între orele 9:00-16:00. Intrarea este liberă.

   Search Engine Optimization