Observator Astronomic și Planetariu


Explorează Universul timpuriu la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava

     Album foto 


     Vineri, 3 martie 2017, cercetătorii de la CERN (Centrul European de Cercetări Nucleare, Geneva), IFIN-HH Măgurele - București și Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, în cadrul participării României la CERN, cu sprijinul LHCb Collaboration și International Particle Physics Outreach Group, au avut deosebita plăcere de a avea alături în demersul de popularizare a fizicii și a cercetării științifice, o echipă de elevi suceveni care au participat la „LHCb@InternationalMasterclass”.
     Acțiunea s-a adresat elevilor de liceu din clasele IX-XII, și le-a permis acestora, de-a lungul unei zile, să ia contact cu mediul de cercetare de la CERN, de pe platforma Măgurele și de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava. Pe durata acestei zile, elevii au avut ocazia să audieze cursuri despre particulele elementare, să viziteze obiective din campusul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, să participe la analizarea datelor reale achiziționate în experimentul de energii înalte LHCb şi să vizioneze expoziţia cu titlul UNIVERSUL, pusă la dispoziţie de către Delegaţia generală Valonia-Bruxelles la Bucureşti.
     Elevii au avut  posibilitatea să discute rezultatele obținute în urma analizei de date, prin videoconferință, cu cercetătorii de la CERN, precum și cu colegi din alte centre științifice (Firenze, Barcelona, Paris, Cincinnati Anderson), instituţii partenere în programul „LHCb@InternationalMasterclass”. Participarea a fost recunoscută prin acordarea de diplome.

   Search Engine Optimization